Arabisk linssoppa
Prova denna läckra linssoppa enligt arabiskt recept. Den är skönt krämig och med mycket smak.
Procedur
Här kommer receptet på en god krämig soppa från Mellanöstern som är en välkänd mat i arabländerna, full av protein och smak. De röda linserna ser till att du får en längre mättnadskänsla så du kan njuta av den som huvudrätt, klarar du dig inte utan kött kan du välja att lägga till kyckling som här.
Steg 1.
Börja med att skölja linserna och lägg dem sedan åt sidan.
Steg 2.
Hacka löken, vitlöken och skala morötterna som du sedan skär i mindre bitar.
Ta en kastrull och tillsätt en matsked olivolja och både lök och vitlök. Fräs detta tillsammans några minuter tills löken blir mjuk. Lägg nu till morotsbitarna, stek dem i två minuter.
steg 3.
Tillsätt de röda linserna, lagerbladen, krossad spiskummin, krossad gurkmeja, svartpeppar och vatten. Blanda ihop allt och låt det koka upp. Låt det puttra med lock på i cirka femton minuter – eller tills linserna och morötterna är mjuka.
Steg 4.
Ta bort lagerbladen och ta en stavmixer. Mixa blandningen så att den får en jämn konsistens.
Steg 5.
Smaka av med salt och citronsaft. Tillsätt nyhackad persilja. Servera linssoppan med färsk citronsaft och lite olivolja. Kan med fördel ätas till kyckling.
Steg 6
Smaklig måltid 🙂
Ingredienser
2,5 dl. | Röda linser torkade |
7 dl | Vatten |
1 | Lök |
4 matade | Vitlök |
75 gr. | Morötter |
2 msk | Lagerblad |
1 tsk | Svartpeppar |
2 msk | Chockad kom |
1 tsk | Gurkmeja |
2 tsk | Salt |
2 msk | Olivolja |
1 handfull | Persilja |
1 del | Citron |
1 del | Skivad kycklingbröst (garnering) |