LEVERANS OM 2-3 VARDAGAR
FRI FRAKT ÖVER 899 SEK
14 DAGAR RETUR
VAROR FRÅN HELA VÄRLDEN

Beluga bolognese

60 minutter 4 personer Nem

Vegetarisk bolo när den är som bäst! Skäm bort dina smaklökar med denna fantastiskt goda belugabolognese toppad med massor av riven ost och strösslad med persilja. Den här pastarätten är så god att du glömmer att den är helt köttfri och fullproppad med läckra belugalinser.

Procedur

Vår läckra beluga bolognese är 100 % köttfri, men fortfarande full av 100 % smak och kärlek. Det smakar också fantastiskt i lasagne toppad med massor av ost! Såsen ska sjuda i 30 minuter, men det skadar verkligen inte att låta den sjuda ännu längre. Ju mer kärlek rätten får, desto mer smak får den!

Receptet är förberett av: Camilla Thorenfeldt .

Steg 1.

Rengör alla grönsaker och skär dem i små tärningar.

Steg 2.

Hetta upp oljan i en sauterpanna och värm upp. Fräs lök och vitlök, tillsätt sedan champinjonerna och låt dem få fin färg.

Steg 3.

Tillsätt morot och selleri och koka 3-4 minuter. Fukten måste avdunsta fullständigt.

Steg 5.

Skölj linserna väl i kallt vatten och låt rinna av i en sil. Om du inte har torkade linser kan du använda belugalinser, gröna linser eller röda linser på burk.

Steg 6.

Tillsätt tomatpurén till grönsakerna och slå på rödvinet. Om du inte vill ha rött vin i rätten kan du helt enkelt utesluta det. Låt rödvinet reducera väl innan du tillsätter de hackade och mosade tomaterna, buljong, grädde, linser och kryddor, smör och rikligt med salt och peppar. Koka på jämn värme i ca 30 minuter och smaka av tills du får exakt den smak du vill ha.

Steg 7.

Koka pastan enligt anvisningarna på påsen.

Steg 8.

Servera denna läckerhet med pasta och grönsaker. Toppa din goda beluga bolognese med rikligt med riven ravioli (eller annan riven ost) och garnera med persilja på toppen.

Det var så lite så!

Ingredienser

1,5 dl Belugalinser (torra)
2 st Schalottenlök
3 djärv Vitlök
2 stjälkar Rotselleri
1 del Morot
2 stora Portobellosvampar
2 msk Tomatpuré
1 del lagerblad
3-4 dl Grönsaksbuljong
1 burk Hackade tomater
400 ml Passata (tomatsås)
2 tsk Torkad oregano
2 tsk Torkad timjan
2 tsk Lökpulver
2 tsk Worcestersås
Salt och peppar
Olivolja
1 msk Smör
2 dl Grädde
1 DL Rött vin (kan utelämnas)
Servering
400 g Pasta som tillval
Revet Bärnstensfärgad ost
1 bunt Persilja


    Följ oss

    Worldmart - Dit internationale supermarked
      Din varukorg är tom
        Beräkna fraktkostnaden