LEVERANS OM 2-3 VARDAGAR
FRI FRAKT ÖVER 899 SEK
14 DAGAR RETUR
VAROR FRÅN HELA VÄRLDEN

Burgare med pullad jackfrukt

60 minutter 4 personer Nem

Sätt tänderna i vår absurt läckra pulled jackfruit-burgare och bli chockad över att den inte innehåller något kött! En 100% köttfri burgare som du måste prova!

Ingredienser

Pullad jackfrukt
1 burk Jackfrukt (560 g)
1 msk Olivolja
½ Lök, finhackad
1½ kryddnejlika Vitlök, finhackad
200 ml Mama Sitas BBQ-marinad
½ dl Grönsaksbuljong
Salt och peppar
Lila coleslaw
150 g Lila kål, finhackad
50 g Morötter, rivna
½ Rödlök
½ dl Kewpie majonnäs
1 msk Äppelvinäger
½ msk Dijonsenap
½ tsk Socker
Salt och peppar
Burger
2 st Hamburgerbröd
Salladsblad

 

Procedur

Du kanske tycker att det är svårt att tro. Men vårt recept på pulled jackfruitburgare innehåller inte kött! Om du inte redan känner till den tropiska frukt som kallas jackfrukt, gör dig redo att bli mycket imponerad! Om frukten tillagas på rätt sätt får den en strimlad och köttig konsistens som, med rätt marinad, lätt kan lura dig att tro att det är kött. Det helt perfekta köttalternativet för dig som inte äter gluten eller soja!

Steg 1. Uttagen jackfrukt

Låt jackfrukten rinna av och skölj den ordentligt och dra ut fruktköttet i små bitar och remsor för att få en trådig och köttig konsistens.

Steg 2.

Finhacka löken och vitlöken och värm olivoljan i en stor kastrull på medelvärme. Stek löken i 5-7 minuter tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt vitlöken och stek i ytterligare 1 minut. Lägg jackfrukten i pannan och rör om ordentligt.

Steg 3.

Häll Mama Sita’s Barbecue Marinade och grönsaksbuljongen i pannan. Rör om väl och låt sjuda på låg värme i 20-25 minuter. Rör om då och då och använd en gaffel för att dra jackfrukten i ännu mindre bitar medan den kokar. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer buljong om blandningen är för torr.

Steg 4. Lila coleslaw

Hacka kålen, morötterna och löken i en stor skål.

Steg 5.

Blanda Kewpie-majonnäs, äppelvinäger, Dijon-senap och socker i en separat skål. Rör om väl.

Steg 6.

Häll dressingen över grönsakerna och blanda väl. Krydda med salt och peppar.

Steg 7. Servering

Rosta hamburgerbröden lätt i en stekpanna eller i ugnen. Lägg gröna salladsblad på botten av bullen och lägg på en generös portion pulled jackfruit. Toppa med lila coleslaw och det översta brödet. Nu kan du sätta tänderna i den ultimata pulled jackfruit-burgaren – njut!

Används i receptet

Se alle produkter


    Följ oss

    Worldmart - Dit internationale supermarked
      Din varukorg är tom
        Beräkna fraktkostnaden