LEVERANS OM 2-3 VARDAGAR
FRI FRAKT ÖVER 899 SEK
14 DAGAR RETUR
VAROR FRÅN HELA VÄRLDEN

Falafel med tabouleh

60 minutter 4 personer Nem

Om du älskar falafel kommer du garanterat att älska detta recept på läckra och krispiga falafel med en fräsch taboluehsallad toppad med krämig hummus.

Ingredienser

Falafel
350 g Torkade kikärter
2 hf Färsk persilja
1 DL Neutral olja
4 matade Vitlök
1-2 st Schalottenlök
3 tsk Krossad koriander
3 bitar Krossad spiskummin
1 del Stött ingefära
½ tsk Kanel
½ tsk Chiliflakes
½ tsk Bikarbonat
1 ½ tsk Salt
1-2 tsk Citroner
Tabouleh
300 g Bulgur
1 DL Neutral olja
1 del Citron (saft + skal)
1 fett Vitlök
2 hf Färskt hackad persilja
2 hf Färskt hackad mynta
3 bitar Stora tomater
1 del Finhackad rödlök
Salt och peppar

 

Procedur

Om du frågar oss kan det aldrig bli fel med krispiga falaflar med taboulehsallad. Och vem hade kunnat tro att det var så enkelt att göra falafel? För att göra det ännu enklare kan du använda vårt falafel-startpaket, som innehåller allt du behöver för att komma igång. Du hittar våra olika kit här.

Receptet är förberett av: Camilla Thorenfeldt .

Steg 1 – Falafel

Blötlägg baljväxterna i kallt vatten i 12-24 timmar, byt vatten under tiden, skölj dem noga och låt dem rinna av i en sil. Vill du ha något extra lätt kan du använda färdigkokta kikärtor eller koka dina bönor. Koka i 40-50 minuter och skölj efteråt.

Steg 2.

Blanda alla torkade kryddor och bakpulver i en skål. Lägg de blötlagda kikärtorna, löken, vitlöken, persiljan, de torkade kryddorna, bakpulvret, saltet och olivoljan i en matberedare. Blanda allt väl tills blandningen har en mjuk och jämn konsistens. Tillsätt sedan saften från citronerna.

Steg 3.

Försök att forma en falafel med en sked. Om fyllningen är för klibbig kan du tillsätta lite mjöl eller ströbröd i fyllningen. Om du vill göra det extra enkelt kan du använda en falafelmaskin.

Steg 4.

Värm oljan i en stekpanna till 175-180°C och stek falaflarna i den heta oljan i 3-4 minuter tills de är gyllenbruna. Kontrollera att oljan varken är för kall eller för varm.

Steg 5.

Ta upp falaflarna när de är gyllene och lägg dem på en pappershandduk för att avlägsna överflödig olja. Fortsätt tills du är klar.

Steg 6: Tabouleh

Koka bulgur enligt anvisningarna på påsen.

Steg 7.

Skala och hacka lök och vitlök. Tärna tomater och hacka persilja och mynta. Blanda allt i en skål och tillsätt sedan bulgur. Blanda väl och tillsätt den neutrala oljan, citronsaften, lite rivet citronskal och smaka av med salt och peppar.

Steg 8.

Servera de frasiga falaflarna med taboulehsallad och hummus. Det kan vara en färdig hummus eller ett av våra läckra hummusrecept.

Det var så lite så!

Används i receptet

Se alle produkter


    Följ oss

    Worldmart - Dit internationale supermarked
      Din varukorg är tom
        Beräkna fraktkostnaden