LEVERANS OM 2-3 VARDAGAR
FRI FRAKT ÖVER 899 SEK
14 DAGAR RETUR
VAROR FRÅN HELA VÄRLDEN

Flatbröd med gul gari

60+ minutter 4 stk Nem

Varför köpa när du enkelt kan göra dina egna läckra tunnbröd med gari? Dessa tunnbröd är gjorda på gul gari, som är en viktig rotfrukt i bland annat det afrikanska köket. Prova receptet idag!

Ingredienser

125 g Vetemjöl
75 g Gul gari
15 g Jäst
1 ¼ dl Ljummet vatten
1 tsk Socker
1 tsk Salt
Olja
Servering
25 g Smör (smält)
Persilja
Svart sesam

Procedur

Du kanske inte tänker på det, men tunnbröd är otroligt enkelt att göra själv. Här är ett recept på läckert tunnbröd med gul gari. Om du inte redan känner till gari – även kallad kassava – är det en rotfrukt som är känd för sin mångsidighet, neutrala smak och glutenfria egenskaper. Rotfrukten är en viktig ingrediens i Afrika, Sydamerika och Sydostasien, där kassava används i både söta och salta rätter. Använd de läckra flatbreaden som ett slags pitabröd eller som tillbehör till alla möjliga rätter.

Receptet är skapat av: Louise Askjær Pedersen

Steg 1.

Börja med att röra ut jästen i vattnet i en stor skål.

Steg 2.

Blanda vetemjöl, gari, salt och socker i en annan skål och lägg det i skålen med jästblandningen. Knåda ihop det väl i 10-15 minuter. (Du kan blanda degen i en mixer). Låt degen vila i en timme.

Steg 3.

Precis innan degen är klar smälter du smöret och tillsätter hackad persilja. Ställ den åt sidan medan bröden gräddas.

Steg 4.

Dela upp degen i 4 bollar och rulla dem platta med en kavel. De ska vara cirka 5 mm tjocka.

Steg 5.

Hetta upp en stekpanna väl och tillsätt lite olja. Du kan hälla oljan på en pappershandduk och “smörja” pannan för att undvika att steka brödet i för mycket olja.

Steg 6.

Stek bröden i 1 minut på varje sida tills de börjar få färg. Ta ut de varma gari-bröden ur pannan och pensla dem med det smälta persiljesmöret och strö över svarta sesamfrön. Det var så lite så!

Används i receptet

Se alle produkter


  Följ oss

  Worldmart - Dit internationale supermarked
   Din varukorg är tom
    Beräkna fraktkostnaden