LEVERANS OM 2-3 VARDAGAR
FRI FRAKT ÖVER 899 SEK
14 DAGAR RETUR
VAROR FRÅN HELA VÄRLDEN

Kalla hembakade bullar med besanmjöl

60+ minutter 12 stk Nem

Varför köpa när det är superenkelt att göra kallrasade bullar själv? Vi garanterar att dessa kallodlade bullar med besanmjöl och strösslade med bovetegryn kommer att göra succé vid frukostbordet!

Ingredienser

5 dl Kallt vatten
15 g Jäst
1 tsk Salt
½ tsk Socker
550 g Vetemjöl
150 g Besan-mjöl
Bovetegryn

Procedur

Kallskurna bullar är alltid superenkla att göra, och våra läckra kallskurna bullar med besanmjöl är inget undantag! Låt dig inte avskräckas av den långa tillagningstiden. Degen tar max 10 minuter att blanda och kyls sedan i kylen över natten. Vad är bättre än att vakna upp till nygräddade bullar med tandsmör?

Receptet är skapat av: Louise Askjær Pedersen

Steg 1.

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt, socker, vetemjöl och besanmjöl. Konsistensen ska vara som en lite fast gröt.

Steg 2.

Låt degen stå i kylskåp över natten. Du kan låta degen stå övertäckt i rumstemperatur i 45-60 minuter i förväg så att jästen kan komma igång. Jästen trivs bäst vid 28-30 grader.

Steg 3.

Sätt på ugnen och ställ in temperaturen på max. När ugnen har nått maxtemperatur, sänk till 225 grader.

Steg 4.

Medan ugnen värms upp, gör 12 degklumpar på ett bakplåtspapper genom att forma degen med två våta skedar. (Du behöver inte knåda eller forma degen med fingrarna). Pensla bullarna med lite vatten och strö över bovetegryn.

Steg 5.

Grädda bullarna i ca 15 minuter och servera de goda kallraffinerade bullarna med besanmjöl och en rejäl klick tandsmör. Det var så lite så!

Tips: De kallodlade bullarna är lämpliga att frysa in.

Används i receptet

Se alle produkter


    Följ oss

    Worldmart - Dit internationale supermarked
      Din varukorg är tom
        Beräkna fraktkostnaden