LEVERANS OM 2-3 VARDAGAR
FRI FRAKT ÖVER 899 SEK
14 DAGAR RETUR
VAROR FRÅN HELA VÄRLDEN

Kebab chilisås

45 minutter Nem

Om det är något vi älskar så är det en riktigt god och het chilisås fullproppad med umami! Och med det här superenkla receptet på chilisås för kebab kan du verkligen skämma bort dina smaklökar!

Ingredienser

1 del Rödlök, grovhackad
10 fett Vitlök
1 tsk Krossad koriander
3 tsk Peppar, mald
3 tsk Kummin
3 tsk Garam masala
3 dl Solrosolja
90 g Krossad chili
2 msk Honung
3 tsk Salt
400 g Skalade hela tomater
3 msk Sojasås
1 msk Fisksås
200 g Tomatpuré

Procedur

Är du redo att ramla av stolen över världens bästa kebabchilisås? Om du älskar stark och kryddig mat är det här din go-to sås! Om du inte gillar kryddstark mat kan du enkelt använda en mindre mängd chiliflakes än i receptet. I det här receptet har vi använt blommig honung för att ge en fin kontrapunkt – du kan också prova receptet med vår spännande granhonung. För en vegansk version kan du använda farinsocker istället.

Steg 1.

Grovhacka löken och skala 10 vitlöksklyftor. Lägg den i din airfryer i antingen en kompatibel bakform eller en insats. Om du inte har en airfryer kan du enkelt tillaga den i ugnen eller använda en vanlig tjockbottnad stekpanna. Du måste dock vara mer försiktig med temperaturen här, så att du inte riskerar att bränna hela saken.

Steg 2.

Tillsätt koriander, svartpeppar, kummin, garam masala och solrosolja. Rör ihop allt väl. Ställ in airfryern på 170 grader och låt den stå i 15 minuter.

Steg 3.

Rör om försiktigt och tillsätt krossad chili, honung, salt, hela skalade tomater, glutenfri sojasås (om du vill ha ett glutenfritt recept), fisksås och tomatpuré. Du kan använda mindre chili om du inte gillar en god kryddig variant. Rör försiktigt ihop allt och tillaga i ytterligare 15 minuter i 170 grader. Rör om då och då för att göra chilisåsen mer homogen.

Steg 4.

Rör om chilisåsen mycket försiktigt igen och låt den svalna i airfryern innan du häller upp den i burkar. Det är väldigt varmt!

Steg 5.

När chilisåsen har svalnat kan du hälla upp den i rena glas. Du kan använda gamla (kokta) syltburkar för att hålla den helt lufttät. Njut av chilisåsen direkt eller låt den stå i kylen för att frigöra extra smak. Under rätt hygieniska förhållanden kan chilisås förvaras i 3 månader. Servera den läckra kebabchilisåsen till allt från kebab till att ge smak åt grytor. Det var så lite så!

Används i receptet

Se alle produkter


  Följ oss

  Worldmart - Dit internationale supermarked
   Din varukorg är tom
    Beräkna fraktkostnaden