LEVERANS OM 2-3 VARDAGAR
FRI FRAKT ÖVER 899 SEK
14 DAGAR RETUR
VAROR FRÅN HELA VÄRLDEN

Kycklingkorma i en panna

60 minutter 4 personer Nem

Om det är något vi älskar, så är det enkla och goda middagar! Och med denna kycklingkorma i en panna som praktiskt taget gör sig själv, blir det inte mer smakfullt! En härlig maträtt som älskas av alla åldrar!

Ingredienser

5 dl Ris
4 msk Korma-pasta
2 st Rödlök
400 ml Kokosmjölk
6 stycken Kycklinglår
Olja
2 msk Curry
Salt
Peppar
1 del kycklingfond i tärning
5 dl Kokande vatten
2 dl grekisk yoghurt
2 matade Vitlök
1 handfull Persilja
1 glas Mango chutney
4 stycken Flatbröd

 

Procedur

Du är förmodligen bekant med den populära och läckra indiska rätten kycklingkorma, och om du älskar den här rätten kommer du definitivt att älska vårt recept på kycklingkorma i en panna! Vi har fuskat lite genom att använda Pataks korma-pasta, som ger dig den autentiska smaken – utan att du behöver investera i alla möjliga kryddor. Här hittar du vårt breda sortiment av Patak-såser, pastor och tillbehör.

Receptet är skapat av: Louise Askjær Pedersen

Steg 1.

Sätt på ugnen till 180 grader.

Steg 2.

Börja med att skiva löken i tunna skivor.

Steg 3.

Skölj riset och lägg det i en ugnsfast form. Tillsätt korma-pasta, rödlök och kokosmjölk och blanda väl. Lägg sedan kycklinglåren ovanpå och ringla lite olja över dem.

Steg 4.

Strö curry, salt och peppar över kycklinglåren och rör ner buljongtärningen i 5 dl kokande vatten. Häll buljongen i den ugnsfasta formen.

Steg 5.

Lägg aluminiumfolie över formen och grädda i ugnen i 40 minuter. Ta bort aluminiumfolien och fortsätt gräddningen i ca 15 minuter.

Steg 6.

Rör ihop grekisk yoghurt med hackad persilja och vitlök.

Steg 7.

Servera den välsmakande kycklingkorman med persiljeyoghurt, mangochutney och tunnbröd. Om du vill ha något extra gott rekommenderar vi vårt recept på hemlagat tunnbröd.

Används i receptet

Se alle produkter


    Följ oss

    Worldmart - Dit internationale supermarked
      Din varukorg är tom
        Beräkna fraktkostnaden