Procedur
Dessa läckra bröd är mjuka med en touch av Mellanöstern. De kan ätas med kryddiga grytor eller med hummus.
Steg 1.
Rör ner jästen i det ljumma vattnet, vispa ner resten av vattnet i degvätskan tillsammans med socker, salt, ägg och olja. Rör ner mjölet i degen lite i taget, rör om degen väl och låt den jäsa varmt under lock i 45 minuter.
Steg 2.
Dela och forma degen – som är väldigt fuktig – till 12 ovala bullar, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck ut dem platta så att de får en avlång form. Täck bröden med en bit bakplåtspapper och låt dem jäsa i 10 minuter.
steg 3.
Vispa ihop yoghurt och olja, pensla bullarna med blandningen, strö över Nigella eller sesamfrön och grädda bröden i 225° varmluft i 10-12 minuter.
Ta ut bröden och låt dem svalna på en plåt.
Smaklig måltid 🙂
Ingredienser
25 gr | Jäst |
3 dl | Ljummet vatten |
1 tsk | Socker |
1 tsk | Salt |
2 msk | Ägg |
2 msk | Olivolja |
Cirka. 500gr | Mjöl |
Borstning | 1dl naturell yoghurt, + 1 msk olivolja |
Drys | Nigella frön |