Marockansk kycklinggryta
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/worldmart.dk/public_html/wp-content/themes/worldmart/single-recipe.php on line 24
Marockansk kycklinggryta en rätt att prova! Innehåller en massa läckra läckra kryddor som ger dig den bästa smakupplevelsen.
Procedur
En doft du aldrig kommer glömma <3 Marockansk gryta med aprikos och kikärter, är en härlig krämig och kryddig rätt som består av många olika kryddor som du ofta inte använder till vardags. De olika ingredienserna ger en fin kombination av det söta och syrliga. Kan både avnjutas med arabiskt bröd som du även hittar receptet på på denna sida eller avnjutas till en god omgång basmatiris.
Steg 1.
Fräs lök och vitlök i en kastrull på medelvärme tills den är mjuk och klar.
Vänd alla kryddor tillsammans med mjöl, salt och peppar och vänd kycklingbitarna i hälften av blandningen.
Steg 2.
Bryn kycklingbitarna i pannan, ta dem sedan en kort stund ur pannan – där de läggs på en tallrik en stund.
steg 3.
Tillsätt tomat, grönsaksbuljong, honung, dadlar, aprikoser och andelen halva mjöl- och kryddblandningen i pannan och rör om väl med löken.
Steg 4.
Lägg tillbaka kycklingbitarna i pannan med skinnsidan uppåt. Tillsätt finhackad mandel, kikärtor och finrivet citronskal och -saft.
Steg 5.
Lägg på locket och sätt in formen i en kall ugn som sätts på 150 grader.
Steg 6
Låt rätten puttra i ugnen i 2 timmar, varefter rätten är klar att serveras och välkommen 🙂
Ingredienser
4 stycken | Kycklinglår (eller annat) |
2 | Rödlök |
3 msk | Olivolja |
2 tsk | Vetemjöl |
0,5 tsk | Salt |
1 nypa | Saffran, krossad, (kan utelämnas) |
1/2 tsk | Krossad gurkmeja |
1 tsk | Krossad koriander |
1 tsk | Kanel |
1 tsk | Malda kryddnejlikor |
1 tsk | Krossad spiskummin |
40 gr | torkad aprikos, finhackad |
1 | dadel, gärna medjool, finhackad |
1 | Konserverade hackade tomater |
1 msk | Honung |
2 dl | Grönsaksbuljong |
1/2 | citron, ekologiskt, finhackat skal och juice |
50 gr | Mandel, finhackad, eller cashewnötter |
1 burk | Kikärtor |
Handfull | Färsk koriander (till servering) |
Handfull | Fräsch mint |