Panang Curry Med Kyckling (Gai)
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/worldmart.dk/public_html/wp-content/themes/worldmart/single-recipe.php on line 24
Panang Curry med kyckling och ris, en thailändsk rätt som älskas av hela familjen. Otroligt lätt att förbereda.
Procedur
Panang Curry With Chicken (Gai) är en av de mer kända rätterna från Thailand, som är gjord på panang curry, en läcker och smakrik rätt som inte kräver mycket förberedelse.
Steg 1.
Finhacka chilin, skär limebladen och kycklingfiléerna i strimlor
Steg 2.
Rengör bönorna, skär av ändarna. Skär dem om det behövs. i mindre bitar.
Hetta upp lite olja i en panna eller wok och tillsätt currypastan. Låt det puttra en kort stund.
steg 3.
Tillsätt sedan kycklingen och bryn den.
Tillsätt palmsocker, limeblad, chili, fisksås, kokosmjölk och vatten. Rör om och låt rätten koka upp.
Låt det puttra i 20-30 minuter.
Steg 4.
Smaka av och tillsätt ev. extra socker eller fisksås. Tillsätt bönorna och låt dem värmas några minuter.
Steg 5.
Servera din panang curry med ris. Eventuellt grönsaker i strimlor.
Steg 6
Smaklig måltid 🙂
Ingredienser
500gr | Kycklingfilé eller filé |
100 gr | Färska bönor |
2 msk | Panang currypasta |
6-8 st. | Kaffir limeblade |
1 röd | Chile |
2 tsk | Fisksås |
20-30 gr | Palmsocker |
500 ml | kokosmjölk |
1 DL | Vatten |
Olja | för stekning |
Njöt med | Ris |