Pho Ga
Pho Ga är en vietnamesisk nudelsoppa som är känd för sin rena och aromatiska buljong, läckra risnudlar, saftiga kycklingbitar och ett urval av färska örter.
Procedur
Pho Ga är en oemotståndlig vietnamesisk nudelsoppa med kyckling och grönsaker och massor av kryddor och örter – den tar lite tid att laga, men vi tycker att den är värd varenda sekund!
Receptet är förberett av: Camilla Thorenfeldt .
Steg 1.
Hacka lök och selleri grovt. Riv färsk ingefära och finhacka vitlök. Lägg lök, morötter, selleri, kanelstång, kryddnejlika, anis, ingefära, vitlök och kyckling i en gryta med buljongen. Koka upp och låt sedan sjuda under lock i 2 timmar. Ha tålamod – det tar tid och kärlek att skapa den fantastiska smaken i denna soppa!
Steg 2.
Ta bort kycklingen när den är färdigkokt och häll fyllningen genom en sil i en skål så att du får en härlig soppa.
Steg 3.
Häll soppan i en kastrull efter siktning och värm upp med fisksåsen. Låt det puttra. Smaka av soppan med socker, limesaft och eventuellt mer fisksås. Det ska sjuda i 15 minuter.
Steg 4.
Koka nudlarna och hacka salladslöken, skär chilin i ringar och riv lite limeskal. Hacka mynta, koriander och thaibasilika grovt.
Steg 5.
Ta bort kycklingköttet och tillsätt det i soppan tillsammans med de kokta nudlarna. Smaksätt soppan.
Steg 6.
Servera den oemotståndliga Pho Ga-soppan i en skål, toppad med grönsaker, chili (tillval) och en skvätt limesaft och limeskal.
Ingredienser
1 del | Hel kyckling |
1 liter | Kycklingbuljong |
2 st | Schalottenlök |
2 stjälkar | Rotselleri |
2 st | Morötter |
1 del | Kanelstång |
1 del | Aniseed |
6 stycken | Kryddnejlika, hela |
1 msk | Ingefära |
2 matade | Vitlök |
2 tsk | Palmsocker |
4 msk | Fisksås |
2 msk | Limesaft |
Anpassning | |
200 g | Risnudlar |
Limesaft + limeskal | |
4 stycken | Salladslök |
Ärtskott | |
1 del | Röd chili |
1 handfull | Mynta |
1 handfull | Koriander |
1 handfull | Thailändsk basilika |
Servering | |
Jordnötter | |
Färska örter | |
sesamfrön |