LEVERANS OM 2-3 VARDAGAR
FRI FRAKT ÖVER 899 SEK
14 DAGAR RETUR
VAROR FRÅN HELA VÄRLDEN

Röd currysoppa med kyckling

30+ minutter 2 personser Nemt

Enkelt och gott recept på röd currysoppa med kyckling och limeklyftor. En aromatisk curry från Thailand med mycket smak och djup.

Procedur

Om du älskar curry eller soppa i allmänhet rekommenderar vi varmt vårt recept på en utsökt röd currysoppa med kyckling, gjord med en röd currypasta. Soppan har en härligt krämig smak som kommer från kokosmjölken i kombination med syrligheten från lime och limeblad. Om du älskar den här soppan kommer du säkert att älska vår thailändska kycklingsoppa. Receptet hittar du här.

Steg 1.

Hetta upp en stor stekpanna med lite olja i botten. Tillsätt röd currypasta, kaffirlimeblad och 1 msk kokosmjölk. Rör ner den röda curryn och koka i någon minut.

Steg 2.

Tillsätt sedan resten av kokosmjölken, buljongen och hälften av korianderstjälkarna. Låt sjuda och tillsätt sedan fisksås, socker och limesaft från en halv lime.

Steg 3.

Skär kycklingen i bitar och skär löken i klyftor, morötterna i diagonala skivor och kålen i strimlor.

Steg 4.

Hetta upp en wok med olja. Fräs löken och tillsätt kycklingen efter några minuter. När ytan är färgad, tillsätt morötter och bambuskott (inte vattnet) samt fisksås, socker och limeblandning.

Steg 5.

Efter 2 minuter tar du woken av värmen och vänder ner kålen. Häll i den kokande röda kokossoppan och smaka av med soja, lime, fisksås och socker.

Steg 6.

Servera vår röda currysoppa med kyckling i en skål toppad med färsk koriander.

Det var så lite så!

Ingredienser

1 msk Röd curry
5 delar Kaffirblade
1 burk Kokosmjölk
4 dl Kycklingbuljong
1 bunt Färsk koriander
1 msk Fiskesuace
1 msk Socker
1 del Kalk
1 del Kycklingbröst
1 del Lök
1 del Morot
1/4 Kålhuvud skärs i strimlor
1 burk Bambuskott
Olja för stekning

 


    Följ oss

    Worldmart - Dit internationale supermarked
      Din varukorg är tom
        Beräkna fraktkostnaden