LEVERANS OM 2-3 VARDAGAR
FRI FRAKT ÖVER 899 SEK
14 DAGAR RETUR
VAROR FRÅN HELA VÄRLDEN

Shakshuka

Under 60 minutter 4 minutter Medium

Ta steget in i det nordafrikanska köket med vårt läckra recept på Shakshuka. För att få en extra god rätt kan du lägga till bönor eller linser. Om du föredrar kött kan du lägga till kyckling eller en kryddig chorizo.

Ingredienser

2 msk Olivolja
1 del Stor lök
2 st Röd paprika
3 djärv Vitlök
1 tsk Kummin
1 tsk Paprika
½ tsk Cayennepeppar
400 g Hackade tomater
600 g Färska tomater
1 msk Tomatpuré
1 tsk Socker
Salt och peppar
4-6 st Ägg
150 g Burrata (kan utelämnas)
Färsk Persilja eller koriander
Servering
Flatbread eller pitabröd

 

Procedur

Shakshuka – även stavat shakshouka, är en utsökt vegetarisk rätt med ursprung i Nordafrika. Rätten har också blivit populär i länder i Mellanöstern och består av pocherade ägg i en utsökt och smakrik tomatsås fylld med smak. Den avnjuts traditionellt till frukost, men vi föredrar att äta den till middag hemma. För att göra det extra enkelt kan du baka din shakshuka i ugnen om du har en ugnsfast form. Om de pocherade äggen är svåra kan det vara lättare att få äggen att stelna i ugnen utan att bränna tomatsåsen.

Steg 1. Förberedelser

Börja med att grovhacka löken, finhacka vitlöken och tärna paprikorna och tomaterna.

Steg 2.

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme med olivolja och fräs löken tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt sedan den hackade paprikan och stek i 3-5 minuter.

Steg 3.

Tillsätt vitlök, kummin, paprikapulver och cayennepeppar i pannan. Rör om väl och låt koka i ca 1 minut.

Steg 4.

Tillsätt de hackade tomaterna, de konserverade tomaterna och tomatpurén. Rör om väl och låt blandningen koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 15-20 minuter tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt, peppar och lite socker. (Du kan utelämna sockret, men det balanserar tomaternas syra).

Steg 5.

När såsen har tjocknat, gör små fördjupningar i såsen med en sked. Om fördjupningarna fastnar i varandra har såsen inte tjocknat tillräckligt. Knäck sedan försiktigt ett ägg i varje brunn.

Steg 6.

Täck över pannan med ett lock och låt sjuda i 5-7 minuter tills äggen är pocherade. Äggvitorna ska vara fasta, men gulorna ska fortfarande vara flytande. Kom ihåg att kontrollera äggen under tiden och justera värmen om det behövs.

Steg 7. Servering

Servera den läckra shakshukan med hackad koriander eller persilja och buratta med nymalen peppar. Alternativt kan du använda smulad fetaost eller salladsost. Njut av denna läckerhet med tunnbröd eller pita. Det var så lite så!

Används i receptet

Se alle produkter


  Följ oss

  Worldmart - Dit internationale supermarked
   Din varukorg är tom
    Beräkna fraktkostnaden