LEVERING PÅ 1-2 HVERDAGE
FRI FRAKT ÖVER 899 SEK
14 DAGAR RETUR
VAROR FRÅN HELA VÄRLDEN

Tom Yum Gai

60 minutter 4 personer Nem

Ta dina smaklökar direkt till Thailands gator med detta utmärkta recept på en utsökt Tom Yum Gai.

Procedur

Tom Yum Gai är en otroligt smakrik thaisoppa med läckra kycklingbitar, där ingen smak eller krydda sparas. Tom Yum är benämningen på en mängd olika soppor i det thailändska köket, medan “gai” egentligen betyder “kyckling”. Om du föredrar räkor kan du hitta vårt recept på Tom Yum Goong här.

Receptet är förberett av: Camilla Thorenfeldt .

Steg 1.

Koka kyckling i en gryta med buljong i 16-18 minuter. Ta bort kycklingen och skär den i tunna skivor. Ställ åt sidan och förbered alla ingredienser till soppan.

Steg 2.

Hacka lök och vitlök fint. Skiva champinjonerna och riv färsk ingefära och galangarot.

Steg 3.

Fräs lök, vitlök, ingefära, galangarot och svamp i lite olja. Tillsätt sedan citrongräs (kom ihåg att platta till det först), kaffirblad, socker, chili och tom yum-pasta. Tillsätt all grönsaksbuljong och fisksås och värm soppan under lock i 20 minuter.

Steg 4.

Skär körsbärstomaterna i klyftor. Tillsätt räkorna, kokosmjölken och tomaterna och låt sjuda i ytterligare 5 minuter.

Steg 5.

Smaksätt soppan med limesaft, fisksås och socker.

Steg 6.

Servera Tom Yum Gao-soppan i skålar och strö över nyhackad koriander, rivet limeskal och nyhackad chili.

Det var så lite så!

Ingredienser

400 g Kycklingfilé
1 liter Grönsaksbuljong
1-2 msk Tom Yum-pasta
200 g Svamp
5 delar Schalottenlök
2 matade Vitlök
1 stam Citrongräs
6 stycken Kaffirblade
1 msk Galagarod (kan utelämnas)
1 msk Ingefära
30 g Palmsocker
3 msk Fisksås
1 del Röd chili
5 delar Körsbärstomater
2-4 msk Kokosmjölk
Servering
Koriander
Färsk chili
Skal av lime

 


    Följ oss

    Worldmart - Dit internationale supermarked
      Din varukorg är tom
        Beräkna fraktkostnaden